KPSS yaklaştıkça artan gelecek endişesi ve kaygılar pek çok adayın çalışmasını da doğrudan etkiliyor.
2016 KPSS, girenlerin büyük ölçüde geleceğini belirleyen nitelikte olduğu için bunun doğal olduğunu belirtmekte yarar var. Ancak fazla kaygının başarının üzerinde olumsuz etkilerini de gözardı etmemek gerekiyor.
Sınav zorlu ve evet gerçekten çalışma gerektiriyor. Peki 2016 KPSS konularına nasıl çalışmalı?
Adayların KPSS konularına daha etkili çalışmalarını ve öğrendiklerinin kalıcı bilgilere dönüşmesini sağlayacak pek çok yöntem ve teknik var. Bu yazımızda yeni ve etkili bir yöntemden bahsetmek istiyorum. 2016 KPSS konularına bu yeni yöntemle çalışmanız, hem zamandan kazanmanıza, hem de öğrendiklerinizin çabuk unutulmamasına yardımcı olacaktır.
KPSS konularına çalışmak için bu yeni yöntem nedir?
Öncelikle çalışılması gereken konunun “İzle”nmesi, ‘Sor’ulması, “Oku”nması, “Anlat”ılması ve “Tekrar”lanması gerekiyor. İzle, Sor, Oku, Anlat ve Tekrarla olarak (İSOAT) akılda kalabilecek yöntemle hem çalışma süreniz kısalacak hem de daha anlamlı bir öğrenmenin kapılarını aralayabileceksiniz. Yöntemi başlıklarla açıklamak gerekirse,İzle: KPSS kitaplarının sayfa sayılarının çokluğu hepimizin malumu, ancak bunca sayfanın tamamının tek tek not tutularak ve sürekli tekrarlanarak çalışılması için ne yazık ki zaman yetersizliği söz konusu, tüm bunların yanında bol soru çözmek de gerekiyor. O nedenle yapılması gereken ilk şey İzlemek olmalı. Yani çalışılan konunun göz ucuyla bir kez incelenmesi sizin için zaman kazandıracaktır. Bu izleme işleminde konu alt başlıkları, siyah renkle yazılmış bölümler birincil önceliğiniz olmalıdır. Böylece neye çalıştığınızı az çok kestirebilir ve odaklanabilirsiniz.
Sor: İzlenen konu ile ilgili sorular çıkarın. Bu konuda hangi bilgilere sahip olmanız istendiğini bulmalı ve konu ile ilgili merak ettikleriniz de dahil her soruyu kendinize sormalı ve not almalısınız.
Oku: Evet, konunun okunması bölümü ilk olarak yapılsaydı. Neyi öğreneceğinizi bilmeden yapılan bir okuma olacağı için kaçırdığınız pek çok önemli ayrıntı olabilecekti. Ama bu okuma daha önce sorduğunuz soruların cevaplarını arayan bir okuma olacağı için gerçekten ihtiyaçlarınıza yoğunlaşabileceksiniz.
Anlat: İnsanlar duyduklarının, okuduklarının, gördüklerinin ve görüp dinlediklerinin bir bölümünü öğrenip hatırlar. Ancak anlattıklarının, öğrettiklerinin hatırlanma oranı %90 dır. Konuyu bir başkasına ya da kendinize, bir öğretmen gibi anlatmayı deneyin.
Tekrarla: Uygun aralıklarla konuların tekrarlanması bilgilerinizin küllenmeden taze kalmasını sağlayacaktır.
2016 KPSS girecek tüm adaylara başarılar diliyoruz.
0 Komentar untuk "2016 KPSS Konuları Nasıl Çalışılmalı ?"